Yeni Başlangıçlar

Yenilendiğimiz, yepyeni umutlara ve başlangıçlara merhaba diyoruz! Peki yenilenmek nedir? Sorunun bendeki cevabı; hem bedeni hem ruhu hem de zihni arındırmak demektir. Yeni başlangıçlara adım atarken, özellikle zorlu başlangıçlarda Petit Grain yani Turunç Yaprağı uçucu yağını sık sık koklamak bizi sakinleştirip, huzur ve mutluluk verir, enerjimizi dengeler ve bizi canlandırır. Başlasın o zaman değişim dönüşüm!
Citrus vulgaris / aurantium Turunç Yaprağı (Petitgrain) Aile: Rutaceae
    Turunç kabuğundan elde edilen eterik yağa "Petitgrain" denilmektedir. Petitgrain, kolonyanın orijinal bileşenlerinden biridir.
    Bileşiminde bulunan, Linalil Asetat; bedensel rahatlama, zihinsel sakinleşme, Linalol; stres faktörlerini düzenleme, Geranil Asetat ise vücut ve zihin frekanslarında yükseltme sağlar (Boussaada & Chemli, 2007). Ana bileşenlerinin (linalil asetat, linalool ve myrcene) birleşik etkisi yoluyla sempatik ve parasempatik sistem üzerindeki otonomik denge ile etkisini gösterir.
İş yerinde zorlanıyorsak, işe bağlı gerilim yaşıyorsak; turunç yaprağı ve bergamot enerjimizi yükseltip anksiyetemizi azaltırken, nane, fiziksel gücümüzü aktive eder. Sedir ise bilinçli zihni dengeleyerek, güvenimizi ve moralimizi baltalamakla tehdit eden ani olaylara ve güçlü duygulara direnmemize yardımcı olur. Peki aynı oranlarda karıştırdığımız bu karışımları nasıl kullanacağız, tabi ki bol bol koklayarak veya vagus siniri boyunca (boyun) sürerek rahatlama sağlayabiliriz.
Aromaterapi çok yönlü bir terapidir. Ne istersen ne görev yapmasını istersen onu yapar. Yeter ki doğru kullan!
    Alıntılar
Boussaada, O., & Chemli, R. (2007). Seasonal variation of essential oil composition of Citrus aurantium L. var. amara. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 10(2), 109-120.
Gniewosz, M., Kraśniewska, K., Kosakowska, O., Pobiega, K., & Wolska, I. (2017). Chemical compounds and antimicrobial activity of petitgrain (Citrus aurantium L. var. amara) essential oil. Herba Polonica, 63(4), 18-25.
Palazzolo, E., Laudicina, V. A., & Germanà, M. A. (2013). Current and potential use of citrus essential oils. Current Organic Chemistry, 17(24), 3042-3049.

One thought on “Yeni Başlangıçlar”

  1. internet_qxpn Haziran 22, 2023

    Возможность подключаться к интернету на даче
    провести интернет на дачу в подмосковье http://www.internetnadachu.su.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Agriculture & Organic Farms

SPECIAL ADVISORS
Quis autem vel eum iure repreh ende

+0123 (456) 7899

contact@example.com