Citrus spp. (Citrus türleri)

Citrus aurantium, taze, çiçeksi, tatlı alt tonlara sahiptir.  
Limone (%90), mirsen, pinen, linalil asetat, geranil asetat, neril asetat ve sitronellal asetat içerir. Analjezik, antiseptik, antienflamatuar, antidepresan, antiviral, sindirim, idrar söktürücü, antiinflamatuar, tonik olarak kullanılmaktadır.
Acı portakalın kabuğu geleneksel olarak Çin Tıbbında ishal, rahim ve anüs sarkmalarında kullanılmıştır. Hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, soğuk algınlığı ve grip semptomlarında analjezik ve antienflamatuar etkinliğinden faydalanılmıştır. Fototoksik olması nedeniyle, üst deri kullanımından sonra güneş ışığına ve diğer ultraviyole ışık biçimlerine maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
Turunç uçucu yağı üzerine yapılan birçok çalışmada; kaygıya, zihni ve bedeni sakinleştirmeye, koliği hafifletmeye, hazımsızlığı hafifletmeye ve kabızlığı hafifletmeye faydalı olduğu bildirilmiştir.
    Petitgrain (Citrus aurantium var. amara) (yaprak) Çiçekli, narenciye, odunsu-otsu alt tonlara sahiptir. %80'e kadar ester içerir. Buna linalil asetat, geranil asetat ve neril asetat dahildir. Ayrıca %28'e kadar linalool dahil olmak üzere alkoller içerir. Uçucu yağ, acı portakal ağacının yapraklarından buharla damıtılır. Antiseptik, sindirim, antibakteriyel, antiinflamatuar, yatıştırıcı, sakinleştirici, dengeleyici özelliklere sahiptir.
    Petitgrain, kolonyanın orijinal bileşenlerinden biridir. Akne, yağlı cilt, stres, anksiyete, depresyon, gaz, strese bağlı hazımsızlık. Akne ve tonlama için cilt bakımında çok kullanılır. Ayrıca uykusuzluk, stres, sinir yorgunluğu ve şişkinliği tedavi etmek için kullanılmaktadır.
    Neroli (Citrus portakal var. amara) (çiçek)
Çiçeksi, tatlı, hafif bir kokuya sahiptir. Antiseptik, antidepresan, afrodizyak, antibakteriyel, sindirim, sakinleştirici etkileri vardır. Yüksek oranda alkol linalool, ester linalil asetat ve monoterpenler limonen ve pinen içerir. Uçucu yağ, turunç ağacının çiçeklerinden buharla damıtılır. Neroli mutlak (parfümeride sıklıkla kullanılır) kimyasal yapısında değişiklik gösterebilir.
Düğünden önce gelini sakinleştirmek ve düğün gecesinin havasını ayarlamak için düğün buketlerinde kullanılmıştır. Anksiyete, depresyon, uykusuzluk, şişkinlik, cilt bakımı, adet öncesi sendromu (PMS), şok ve travma gibi durumlarda etkinliği bildirilmiştir.
Cilt bakımında olgun ciltler, kırışıklıklar, hassas ciltler, çatlaklar ve yara izleri için yaygın olarak kullanılan bir uçucu yağdır. Ayrıca kolik, şişkinlik ve ishal gibi sindirim bozuklukları için de kullanılır. Neroli yağının solunması, menopoz semptomlarını hafifletmeye, cinsel isteği artırmaya ve menopoz sonrası kadınlarda kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
Neroli yağı, stresi azaltmak ve endokrin sistemi iyileştirmek için etkili bir müdahale olma potansiyeline sahip olabilir.
    Bergamot (Citrus bergamia)
      Taze, hafif acı, hafif çiçeksi kokuya sahiptir. Analjezik, antiseptik, antidepresan, antiviral ve diüretiktir. Akne, egzama, yağlı cilt, şişkinlik, sistit, idrar yolu enfeksiyonları, uçuk, anksiyete ve depresyonda etkinliği kanıtlanmıştır.
    Hepsi taze, canlandırıcı kokulara sahiptir ve çeşitli amaçlar için Aromaterapide terapötik olarak kullanılabilir. Ayrıca temizlik ve cilt bakım ürünlerinde de popülerdirler. Bu uçucu yağlar aynı anda hem sakinleştirici hem de canlandırıcıdırlar, bu da onları genellikle kaygı ve depresyon vakaları için mükemmel kılar. Ayrıca çok yumuşaktırlar ve hoş, tanıdık kokuları özellikle çocuklara çekici gelir.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Agriculture & Organic Farms

SPECIAL ADVISORS
Quis autem vel eum iure repreh ende

+0123 (456) 7899

contact@example.com